Om oss

Historik

Företaget grundades i Skövde år 2001 av Klas-Arne Löf. År 2004 gjordes den första anställningen och företaget ombildades samma år till aktiebolag. Året därpå flyttade vi till vår nuvarande lokal i Tibro. Sedan dess har företaget växt och de senaste åren har vi stadigt varit 7 stycken anställda.

Verksamhet

Löfs Specialmaskiner AB arbetar i huvudsak med mekanisk konstruktion och byggnation av kundanpassade specialmaskiner och kringutrustning åt tillverkande industriföretag. Vi har ett nära samarbete med våra kunder där vi gemensamt kommer fram till de bästa lösningarna. Vår styrka är, förutom våra kunniga medarbetar, vår platta organisation där alla är engagerade från start till mål. Fokus ligger alltid på kvalitet och nöjda kunder.

Konstruktion

All mekanisk konstruktion sker i huset och vi arbetar i SolidWorks 3D. Vi utför även pneumatisk, hydraulisk och elektrisk konstruktion.

 

3D-printing

Som ett led i verifieringen av våra konstruktioner har vi en 3D-printer. Printern används för tillverkning och prototypframtagning, vilket möjliggör kontroll av våra konstruktioner innan slutlig produkt tas fram.

Vi erbjuder även proffsiga 3D-utskrifter i vår SLS-maskin (Formlabs Fuse). Standardmaterial är PA12 (nylon) och standardfärg på våra utskrifter är svart. Byggvolym: 165x165x300 mm. Välkommen med er offertförfrågan! Bifoga stl-fil med hög upplösning för bästa utskriftskvalitet.

 

Dokumentation och CE-märkning

Med varje levererad maskin medföljer dokumentation inklusive riskbedömning och CE-märkning. Till vår hjälp har vi programmet CEDOC. Se gärna reklamfilmen där vi medverkar!

3D print